Анализ методов кодирования MPEG-4 видео для поиска возможностей вкрапления цифровых водяных знаков. Часть 1 - Никитенко, Л.Л. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто можливість вкраплення цифрових водяних знаків (ЦВЗ) під час процесу кодування цифрового відео за стандартом MPEG-4. Для пошуку можливостей вкраплення ЦВЗ досліджуються методи та параметри стиску/кодування, які відрізняють цей стандарт від створених раніше стандартів типу MPEG. Запропоновано вкраплювати біти ЦВЗ у параметри кодування форми об’єктів, що мають місце у кадрах відео.