Моделирование распределенных внутриклеточных процессов с помощью активных заряженных частиц - Белецкий, Б.А. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Досліджується метод моделювання внутрішньоклітинних реакцій, що координуються білками. Білки описано за допомогою локально взаємодіючих заряджених частинок. Взаємодії задаються алгоритмічно, що дозволяє досліджувати процеси без урахування фізичної природи білкової активності. На основі запропонованого підходу створено комп’ютерне середовище моделювання, за допомогою якого як приклад досліджувався процес формування гідрофобного ядра білкової глобули у воді.