Анализ эффективности различных подходов для классификации посевов на основе спутниковой и наземной информации - Галлего, Х.; Кравченко, А.Н.; Куссуль, Н.Н.; Скакун, С.В.; Шелестов, А.Ю.; Грипич Ю.А. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто задачу класифікації сільськогосподарських земель для трьох областей України площею 78,500 км2. Класифікацію проведено не за одним знімком, а за декількома різночасовими супутниковими зображеннями. Використані для розв’язання задачі дані характеризуються різним просторовим розрізненням і часовими характеристиками. На прикладі цієї задачі оцінюється робота різних класифікаторів (нейронних мереж, дерев розв’язків та методу опорних векторів) для істотно різних обсягів даних (навчальної та тестової вибірок): і для надзвичайно великих масивів даних, і за умови їх нестачі (відсутності).