Идентификация нелинейных нестационарных объектов с помощью эволюционирующей радиально-базисной сети - Руденко, О.Г.; Бессонов, А.А (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто задачу нейромережевої ідентифікації нелінійного нестаціонарного об’єкта, представленого NARX-моделлю. Ця задача розв’язується на основі радіально-базисної мережі, вибір структури якої, її адаптація та навчання здійснюються за допомогою генетичного алгоритму. Наведено результати імітаційного моделювання, які підтверджують ефективність підходу, що розвивається.