Необходимые условия оптимальности в одной негладкой многоэтапной дискретной 2-D системе управления - Мансимов, К.Б.; Насияти, М.М. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто багатокрокову задачу оптимального керування, описану системою двопараметричних дискретних рівнянь. Отримано ряд загальних необхідних умов оптимальності першого порядку. За їх допомогою встановлено конкретні необхідні умови оптимальності за різних додаткових припущень.