К построению дифференциальной модели поперечных динамических смещений толстого упругого слоя - Стоян, В.А.; Двирничук, К.В. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Побудовано диференціальну модель, яка визначає тривимірне поле поперечних динамічних зміщень пружного шару постійної товщини через його поверхневі навантаження. Модель є двовимірним диференціальним рівнянням, параметрично залежним від виродженої координати. Окремим випадком моделі є класичні і уточнені рівняння динаміки тонких пластин, отримані іншими авторами на основі різних механічних гіпотез.