Самопересечение фазовых траекторий как мера размерности вложения хаотических аттракторов. Часть 1 - Городецкий, В.Г.; Осадчук, Н.П. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Метою даного дослідження є перевірка гіпотези про можливість використання самоперетину фазових траєкторій для визначення розмірності вкладення хаотичних атракторів. Розроблено алгоритм пошуку можливих самоперетинів інтегральних кривих. Проблема відсутності інформації про поведінку траєкторії між точками, отриманими в просторі на основі спостережуваного часового ряду, вирішується шляхом заміни інтегральної кривої на ламану.