Компромиссный метод решения задач условной оптимизации - Воронин, А.Н (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто можливість компромісного розв’язку в задачах умовної оптимізації. Проблема полягає в тому, щоб отриманий розв’язок відображав компроміс між суперечливими вимогами екстремізації цільової функції і виконання обмежень. Для розв’язання розглянутої проблеми використовується підхід багатокритеріальної оптимізації з застосуванням нелінійної схеми компромісів. Наведено модельний приклад.