Необходимые условия оптимальности в одной дискретной задаче управления с нелокальными краевыми условиями - Мансимов, К.Б. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто задачу оптимального керування, описану системою нелінійних різницевих рівнянь із нелокальними крайовими умовами. Застосовано модифіковану процедуру методу приросту, доведено необхідну умову оптимальності типу дискретного принципу максимуму Понтрягіна.