Алгоритмический подход к анализу системы обслуживания с ограниченными очередями и скачкообразными приоритетами - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А.; Ким, Чи Сон (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розроблено алгоритмічний підхід для дослідження моделі обслуговування з обмеженими чергами і стрибкоподібними пріоритетами. Передбачено, що при надходженні виклику низького пріоритету один виклик такого типу з певною ймовірністю може перейти в чергу викликів високого пріоритету. Ймовірність переходу залежить від стану черги різнотипних викликів. Запропоновано алгоритми розрахунку головних характеристик таких моделей обслуговування.