Задача учебного расписания: постановка и решение - Муха, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Задачу навчального розкладу розглянуто як багатовимірну задачу лінійного програмування. Наведено математичну постановку задачі з визначенням суб’єктів розкладу, цільової функції і системи узгоджених обмежень. Метод і алгоритм розв’язання задачі полягають у приведенні її до стандартної одновимірної задачі лінійного програмування. Обговорено проблеми цілочисельності розв’язку і використання оперативної пам’яті.