Квадратичные системы с запаздыванием - Джалладова, И.А.; Хусаинов, Д.Я. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розглянуто системи нелінійних диференціальних рівнянь зі сталим запізнюванням. Досліджено нелінійність квадратичного виду. Системи рівнянь записано у спеціальному уніфікованому векторно-матричному вигляді. Досліджено стійкість стаціонарного положення рівноважного стану, який знаходиться в першому квадранті координатної системи. Для дослідження використано другий метод Ляпунова із застосуванням умов Разуміхіна.