Технология формирования нормированных корреляционных матриц матричных уравнений многомерных стохастических объектов - Алиев, Т.А.; Мусаева, Н.Ф.; Саттарова, У.Э. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Запропоновано технологію формування робастних кореляційних матриць і робастних нормованих кореляційних матриць матричних рівнянь багатовимірних стохастичних об'єктів як за наявності кореляції між корисним сигналом і завадою, так і за її відсутності. Це дозволяє забезпечити адекватність моніторингу прихованого періоду переходу об'єкта в аварійний стан, незважаючи на порушення таких класичних умов, як стаціонарність і нормальність закону розподілу.