Алгоритм синтеза реляционного каркаса. Неформальное описание - Панченко, Б.Е. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Неформально описано алгоритм каркасної сепарації сутностей-об’єктів для проектування схем БД відповідно до нової моделі даних — реляційного каркаса. Запропоновано нову класифікацію сутностей об’єктів, а також один з можливих алгоритмів автоматизованого синтезу каркасної схеми реляційної БД. Наведено результати чисельного експерименту доступу до даних.