Алгоритм оценивания параметров линейной регрессии при ограниченных помехах в измерениях всех переменных - Сальников, Н.Н.; Сирик, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Неопуклу множину значень параметрів, сумісних з поточними вимірюваннями вхідних і вихідних змінних, представлено у вигляді об’єднання скінченного числа опуклих підмножин. Розв’язання задачі оцінювання зводиться до вибору однієї з таких підмножин і розв’язання отриманої системи опуклих нерівностей, для якого використовується запропонована раніше модифікація методу еліпсоїдів, працездатна при скінченному числі несумісних нерівностей. Обчислювальні витрати при роботі запропонованого алгоритму співставлено з витратами при розв’язанні аналогічної задачі за відсутністю завад. Властивості алгоритму проілюстровано чисельними прикладами.