Обработка аэрокосмических снимков с помощью интерстрипации функций двух переменных - Литвин, О.Н.; Матвеева, С.Ю (Проблемы управления и информатики, 2013)
Запропоновано використання математичної моделі поверхні у вигляді формул сплайн-інтерстрипації, яка використовує для відновлення поверхні її зображення на системі перетинних смуг для обробки результатів радіолокації поверхні. Якщо смуги вироджуються у лінії, то інтерстрипація переходить в інтерлінацію. Інтерстрипація надає також можливість переходу від задання математичної моделі поверхні з використанням інтерстрипації функцій до інших широко використовуваних математичних моделей поверхонь (наприклад, системи DEM).