Робастная стабилизация и оценка функционала качества нелинейных дискретных систем управления - Мазко, А.Г.; Богданович, Л.В. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розроблено нові методи аналізу робастної стабілізації та оптимізації дискретних систем керування зі зворотним зв’язком. Для сім’ї нелінійних систем із невизначеними матрицями коефіцієнтів і зворотним зв’язком за вимірюваним виходом формулюються достатні умови стійкості нульового стану зі спільною квадратичною функцією Ляпунова. Запропоновано розв’язання загальної задачі робастної стабілізації та оцінки квадратичного критерію якості сім’ї нелінійних дискретних систем. Застосування результатів зводиться до розв’язання систем лінійних матричних нерівностей.