Анализ и оценка альтернатив - Воронин, А.Н. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Показано, що при векторному підході задача прийняття рішень шляхом декомпозиції властивостей альтернатив репрезентується ієрархічною системою критеріїв. На нижчому рівні ієрархії здійснюється оцінка альтернативи за окремими властивостями за допомогою вектора критеріїв, а на верхньому рівні застосуванням механізму композиції отримуємо оцінку альтернативи у цілому. Задача розв’язується методом вкладених скалярних згорток. Методологія розв’язання задачі ґрунтується на принципі додатковості Бора та теоремі про неповноту Геделя.