В.С. Печерін спогади про Хаджибей-Одесу та майбутнє Росії (на матеріалах епістолярної спадщини) - Кухарук, О. (Чорноморська минувшина, 2015)
Запропонована публікація документальних матеріалів стосується життєвого шляху Володимира Печеріна – видатного представника загальноєвропейського інтелектуального простору. Його доля тісно пов’язана як з історією України так і Одеси. У додатках репрезентовані матеріали епістолярної спадщини, що вперше публікуються в українському перекладі.