Численный метод интегрирования решения стохастического дифференциального уравнения на основе дифференциальных преобразований - Ракушев М.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Запропоновано метод розробки обчислювальної схеми інтегрування системи звичайних диференціальних рівнянь, що описує середнє значення та дисперсію випадкового процесу, який задано стохастичним диференціальним рівнянням у формі рівняння Ланжевена. Права частина цих рівнянь задовольняє умови гладкості, які дають змогу визначати похідні за отримуваним розв’язком до другого порядку включно. Метод засновано на диференціальних перетвореннях.