Структурное распознавание нелинейных дискретных динамических объектов на основе обобщенных вероятностных критериев - Кучеренко, П.А.; Соколов, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Доведено актуальність дослідження методів стохастичного структурного розпізнавання дискретних багатоструктурних нелінійних об’єктів, що спостерігаються за умов перешкод з негаусівськими в загальному випадку розподілами. Запропоновано підхід до розв’язання задачі структурного розпізнавання дискретних об’єктів з випадковою зміною структури на основі узагальнених імовірнісних критеріїв. Розглянуто модельний приклад розпізнавання структур нелінійного об'єкта з швидкозмінною структурою, що ілюструє ефективність запропонованого підходу.