Идентификация систем и редукция порядка модели прямым вариационным методом - Губарев, В.Ф.; Визнюк, Е.В.; Пархомчук, Д.М. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Досліджено процеси ідентифікації та редукції порядку моделі на основі прямого варіаційного методу. В детермінованому випадку було показано незалежність результатів ідентифікації від амплітуди вхідного сигналу, а також знайдено мінімально можливу з точки зору інформативності довжину інтервалу спостережень. У випадку наближених даних досліджено властивості стійкості моделей різних порядків.