Обобщенное оптимальное управление системами, которые описываются линейными интегродифференциальными уравнениями с неотрицательно-определенными интегральными операторами - Аникушин, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Доведено апріорні нерівності для лінійних інтегродиференціальних рівнянь з невід’ємно-визначеними інтегральними операторами. Сформульовано теорему існування та єдиності узагальненого розв’язку, неперервної залежності розв’язку від правої частини. Доведено існування оптимального керування системами, що описуються вказаними рівняннями.