Трансформація традиційної культури гагаузів під час голоду 1946-1947 років у селі Дмитрівка Болградського району Одеської області - Борлак, І. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті розглянуто трансформації традиційної культури гагаузів у роки голоду (1946–1947) у с. Дмитрівка Болградського району Одеської області на основі свідчень очевидців; з’ясовано фактори деформації традиційного укладу життєдіяльності гагаузів; окреслено основні зміни в родильній, весільній та поховальній обрядовості.