Наймитування дітей у сучасній українській культурі - Маліков, В. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті висвітлено проблему дитячої найманої праці як складової сучасної звичаєво-правової культури в Україні. На основі аналізу публіцистики, державного законодавства та міжнародних конвенцій автор розкриває особливості сприйняття цього явища в суспільному дискурсі та демонструє перспективи його подальшого дослідження.