Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum

Наведено результати вивчення наявності бульбочкових бактерій сої в складі епіфітної та ендофітної мікрофлори насіння сої різних сортів. Ризобій сої не виявлено на поверхні та в глибоких шарах насіння сої. Мікробіота насіння сої досліджених сортів представлена кількома морфологічними типами бактерій...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2007
Автор: Крутило, Д.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України 2007
Назва видання:Сільськогосподарська мікробіологія
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/20800
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum / Д.В. Крутило // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2007. — Вип. 6. — С. 84-91. — Бібліогр.: 13 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-20800
record_format dspace
spelling irk-123456789-208002012-02-06T23:07:24Z Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum Крутило, Д.В. Ґрунтова мікробіологія Наведено результати вивчення наявності бульбочкових бактерій сої в складі епіфітної та ендофітної мікрофлори насіння сої різних сортів. Ризобій сої не виявлено на поверхні та в глибоких шарах насіння сої. Мікробіота насіння сої досліджених сортів представлена кількома морфологічними типами бактерій та грибів, кількість яких залежить від тривалості зберігання насіння. Приведены результаты изучения наличия клубеньковых бактерий сои в составе эпифитной и эндофитной микрофлоры семян сои разных сортов. Ризобии сои не обнаружены на поверхности и в глубоких слоях семян сои. Микробиота семян сои исследованных сортов представлена несколькими морфологическими типами бактерий и грибов, количество которых зависит от длительности хранения семян. The results of studying of the soybean nodule bacteria presence in epiphytic and endophytic microflora of different grades of soybean seeds are presented. The soybean rhizobia was not revealed on the surface and in deep layers of soybean seeds. The soybean seed microbiota of investigated varieties is presented by several morphological types of bacteria and fungy. Their quantity depends on the period of seed storage. 2007 Article Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum / Д.В. Крутило // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2007. — Вип. 6. — С. 84-91. — Бібліогр.: 13 назв. — укр. 1997-3004 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/20800 631.847.21:633.34 uk Сільськогосподарська мікробіологія Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Ґрунтова мікробіологія
Ґрунтова мікробіологія
spellingShingle Ґрунтова мікробіологія
Ґрунтова мікробіологія
Крутило, Д.В.
Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum
Сільськогосподарська мікробіологія
description Наведено результати вивчення наявності бульбочкових бактерій сої в складі епіфітної та ендофітної мікрофлори насіння сої різних сортів. Ризобій сої не виявлено на поверхні та в глибоких шарах насіння сої. Мікробіота насіння сої досліджених сортів представлена кількома морфологічними типами бактерій та грибів, кількість яких залежить від тривалості зберігання насіння.
format Article
author Крутило, Д.В.
author_facet Крутило, Д.В.
author_sort Крутило, Д.В.
title Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum
title_short Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum
title_full Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum
title_fullStr Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum
title_full_unstemmed Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum
title_sort вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження bradyrhizobium japonicum
publisher Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України
publishDate 2007
topic_facet Ґрунтова мікробіологія
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/20800
citation_txt Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum / Д.В. Крутило // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2007. — Вип. 6. — С. 84-91. — Бібліогр.: 13 назв. — укр.
series Сільськогосподарська мікробіологія
work_keys_str_mv AT krutilodv vivčennâmíkroflorinasínnâsoíâkodnogozjmovírnihfaktorívrozpovsûdžennâbradyrhizobiumjaponicum
first_indexed 2023-10-18T17:07:33Z
last_indexed 2023-10-18T17:07:33Z
_version_ 1796140738317123584