Применение генетического алгоритма для решения краевых задач - Вакал, Л.П. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Запропоновано генетичний алгоритм для розв’язання крайових задач для звичайних диференціальних рівнянь другого порядку і крайових задач для еліптичних рівнянь. Наведено результати чисельних експериментів розв’язання лінійних і нелінійних задач. Знайдені розв'язки подаються в аналітичній формі. Досліджено вплив параметрів генетичного алгоритму на точність розв’язків і швидкість збіжності.