Методы анализа данных и проблемы идентификации траекторий уединенных волн - Бомба, А.Я.; Турбал, Ю.В. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Запропоновано методи ідентифікації траєкторій відокремлених хвиль за результатами дискретних спостережень в середовищі, де існує декілька хвиль одночасно. Методи складаються з окремих етапів аналізу швидкостей, пошуку взаємозв’язку даних та аналізу траєкторій. При побудові прогнозних траєкторій задача зводиться до перевірки сумісності систем моментних співвідношень, еквівалентній проблемі моментів Маркова.