Анализ параллельного алгоритма синтеза эмпирических моделей на принципах генетических алгоритмов - Горбийчук, М.И.; Медведчук, В.М.; Лазорив, А.Н. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Розроблено метод синтезу емпіричних моделей з використанням генетичних алгоритмів, який порівняно з індуктивним методом самоорганізації моделей значно скорочує затрати машинного часу на їх реалізацію. Для підвищення ефективності обчислювального процесу розроблено паралельний алгоритм та здійснено його аналіз, що дало змогу оцінити зменшення затрат машинного часу порівняно з послідовним алгоритмом.