О свойствах максимального множества внешней практической устойчивости дискретных систем - Гаращенко, Ф.Г.; Пичкур, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Обґрунтовано властивості максимальної множини зовнішньої практичної стійкості дискретних систем: компактність, необхідні і достатні умови приналежності точки границі і внутрішності. Для лінійної дискретної системи отримано функцію Мінковського, обернену функцію Мінковського та опорну функцію максимальної множини, а також критерій приналежності точки її границі. Результати мають алгоритмічну спрямованість.