Вивчення пам'яток традиційної культури в практиці етнографічного відділу Волинського науково-дослідного музею (1920-1931) - Рябчикова, Ф. (Матеріали до української етнології, 2012)
Розглянуто роботу працівників етнографічного відділу Волинського науково-дослідного музею з вивчення пам’яток традиційної культури населення Східної Волині. Охарактеризовано процеси атрибуції предметів, упорядковування етнографічних записів, висвітлення результатів наукового вивчення у статтях та розвідках.