Музично-фольклористичні дослідження Північного Підляшшя - Лукашенко, Л. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті простежено історію записів і досліджень музичного фольклору Північного Підляшшя. Її запропоновано розглянути з позиції трьох основних хронологічних відтинків: ХІХ – середина ХХ ст., 70–90 роки ХХ ст., сучасний етап. Окрім висвітлення історичних і статистичних даних, у розвідці коротко проаналізовано досліджуваний доробок.