Про угорські громади в Західній Пенсильванії - Балог, Б. (Матеріали до української етнології, 2012)
Статтю присвячено етнографічному опису життя та звичаїв угорців Західної Пенсильванії, які іммігрували зі своєї Батьківщини на початку ХХ ст. Здійснено аналіз основних причин масового переселення угорців, на основі результатів польових досліджень охарактеризовано життя угорців на чужині в нових для них економічних, соціальних та культурних умовах, виокремлено головні чинники, які спричинили зникнення угорської громади в Сполучених Штатах Америки.