Решение задачи равномерной нелинейной аппроксимации с использованием непрерывного генетического алгоритма - Вакал, Л.П. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Запропоновано неперервний генетичний алгоритм для розв’язання задачі найкращої рівномірної нелінійної апроксимації функцій. За результатами обчислювальних експериментів виконано порівняння цього алгоритму зі спеціалізованими алгоритмами наближення. Наведено приклад застосування генетичного алгоритму для побудови нелінійної емпіричної функції двох змінних для наближення експериментальних даних щодо продуктивності фільтра.