Модели систем обслуживания-запасания со скоропортящимися запасами и повторными заявками - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А.; Шахмалыев, М.О. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Запропоновано моделі систем обслуговування-запасання із запасами, що швидко псуються, за наявності повторних витрачальних заявок. Передбачається, що час життя запасів є скінченним і за наявності запасів витрачальні заявки обслуговуються миттєво, а при їх відсутності вони можуть або покинути систему, або повторюватися через деякий час. Час поповнення запасів є додатною випадковою величиною, а політика поповнення належить класу (s, S). Розроблено точний і наближений методи розрахунку основних характеристик запропонованих моделей. Наведено результати числових експериментів.