Духовне життя українців-галичан часів ІІ Речі Посполитої - Коростіль, Н. (Схід, 2009)
У статті висвітлюється суспільно-політичне становище в Західній Україні міжвоєнного періоду, дається оцінка тогочасним українським релігійним течіям, які проявлялися, з одно- го боку, у подальшому розмежуванні сил, а з іншого, – у їх консолідації на ґрунті духовності за допомогою Греко-католицької церкви. Протистояння полонізації та асиміляції викристалізовувало в менталітеті українців-галичан духовність, яка згуртовувала мільйонні селянські маси.