Особливості поясного одягу селян Правобережної Наддніпрящини кінця XIX - першої половини XX століття: традиції, новації - Щибря, В. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті розглянуто регіональні особливості та стан побутування жіночого й чоловічого поясного одягу на Наддніпрянщині наприкінці ХІХ – у першій половині ХХ ст. Проаналізовано видове різноманіття незшитого, напівзшитого та зшитого поясного одягу українців, способи його носіння, а також матеріали, характерні для цього періоду.