Сучасні трансформації у сфері традиційного звичаєвого права поліщуків (за експедиційними матеріалами) - Крикун, Ю. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті на основі польового матеріалу, зібраного на території Середнього Полісся, і опрацювання наукових джерел та літератури проаналізовано трансформацію основних сфер звичаєвого права в період, коли на традиції громадсько-правових і побутових відносин вплинуло офіційне радянське законодавство, простежено збереження окремих елементів народного права до сьогодні.