Етнокультурна знаковість українського одягу в міських практиках за радянських часів: етнічна й естетично-сценічна функції - Олійник, М. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті розглянуто питання наявності українського одягу в міському повсякденні. Досліджено етнічну функцію народного вбрання в урбаністичних реаліях радянського періоду. Виявлено мистецькі інтерпретації українського народного вбрання.