Народний одяг Слобожанщини на загальноукраїнському тлі - Пономар, Л. (Матеріали до української етнології, 2016)
Статтю присвячено дослідженню одягу Слобожанщини на загальноукраїнському тлі. Розглянуто поширення різних видів і типів вбрання: жіночої та чоловічої сорочки, незшитого поясного одягу (плахти, джерги, запаски), безрукавного одягу (керсетки, юпки) та верхнього одягу (свити, сіряка, кобеняка тощо). У них виразно простежується українська етнічна традиція, засвідчуючи слобожанські риси і водночас – спільність з іншими етнографічними регіонами.