О математическом моделировании дробно-дифференциальной динамики процесса промывки засоленных грунтов с использованием параллельных алгоритмов - Богаенко, В.А.; Богаенко, В.А.; Кривонос, Ю.Г. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Побудовано дробово-диференційну математичну модель для дослідження аномальної динаміки процесу промивки засолених ґрунтових масивів. Поставлено відповідні крайові задачі для дробово-диференційних рівнянь фільтрації та солепереносу, запропоновано алгоритм чисельного розв’язання, викладено підхід до розпаралелення обчислень на графічних процесорах, наведено приклад побудови замкненого розв’язку задачі у випадку осереднення поля швидкостей фільтрації.