Математическое моделирование прямых и обратных задач динамики толстого упругого слоя. Часть 2. Задачи управления полем поперечных динамических смещений слоя - Стоян, В.А.; Двирничук, К.В. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Ставляться та розв’язуються задачі керування тривимірним полем поперечних динамічних зміщень товстого пружного шару скінченної товщини за середньоквадратичним узгодженням його із наперед заданим неперервно або дискретно визначеним бажаним станом. Керуючими факторами вважаються поверхнево розподілені зовнішньо-динамічні навантаження та початкові збурюючі фактори, взяті окремо або разом. Досліджуються умови точності та однозначності отриманих розв’язків.