Особенности задач робастного управления технологическими объектами. Часть 2. Примеры моделирования робастных систем управления - Луцкая, Н.Н.; Ладанюк, А.П. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Розглянуто питання розробки та моделювання системи керування з робастними регуляторами, синтезованими за різними алгоритмами. На основі математичної моделі об’єкта керування для багатокорпусної випарної установки, яка наведена в першій частині статті, синтезовано чотири робастних регулятори за 2-Ріккаті підходом, алгоритмами µ-синтезу та негладкої оптимізації. Наведено порівняльні результати моделювання, а також переваги та недоліки кожної з розроблених систем.