О задаче оптимального управления коэффициентами эллиптического уравнения с интегральным критерием качества по границе области - Тагиев, Р.К.; Касымова, Р.С. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Розглянуто задачу оптимального керування коефіцієнтами лінійного еліптичного рівняння. Досліджено питання коректності постановки задачі, доведено диференційність за Фреше функціонала мети, знайдено вираз для його градієнта і встановлено необхідну умову оптимальності.