Методичні засади оцінювання операційної конкурентоспроможності на прикладі підприємства з виробництва цементу - Каспрук, О.В. (Економіка промисловості, 2025)
Мета статті полягає в удосконаленні методичних засад розрахунку Індексу операційної конкурентоспроможності, який є релевантним для підприємств із виробництва цементу. Для розрахунку Індексу використано низку часткових показників, таких як рентабельність продажів, рентабельність EBITDA, рівень собівартості продукції, рентабельність чистих активів і приріст EBITDA. Апробацію розроблених методичних засад здійснено на прикладі компанії CRH.