Оптимизация процесса колебаний балки - Копец, М.М. (Проблемы управления и информатики, 2017)
Розглянуто лінійно-квадратичну задачу оптимального керування процесом коливань балки. Для даної задачі оптимізації отримано необхідні умови оптимальності. Аналіз цих умов дав можливість вивести систему інтегро-диференціальних рівнянь Ріккаті, розв’язок якої подано в замкненому вигляді.