Narracje i wspomnienia a prawda historyczna w badaniach etnologicznych - Kość-Ryżko, K. E. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті проаналізовано оповіді польських висланців часів Другої світової війни в контексті культурних та психологічних чинників, що зумовлюють пам’ять і такі її характеристики, як здатність запам’ятовувати, вибірковість та обмежений доступ до того, що запам’яталося.