З польових фольклорно-етнографічних досліджень весільного обряду на Південно-Західному Поділлі - Ткаченко, В.; Юрійчук, М. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті викладено пісенний весільний фольклор с. Новосілка Заліщицького району Тернопільської області без аналізу його жанрово-стилістичних та музичних особливостей. Він прив’язаний до певних обрядових дій самого весілля, яке відбувалося впродовж трьох днів: у суботу, неділю та понеділок.