Українське народне віршування в уснопоетичних студіях початку ХХІ століття - Бобровницька, Н. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті висвітлено погляди фольклористів та літературознавців початку ХХІ ст. на проблему українського народного віршування в різних жанрах. З’ясовано, на які аспекти зазначеної проблеми звертається найбільша увага в сучасних фольклористичних працях (дослідження народної ритміки, співвідношення змісту та форми в народному віршуванні, вплив народного віршування на творчість сучасних поетів).