Українська епічна творчість і східні форми монодії - Зінків, І. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті досліджено проблему впливу східних монодичних форм (раги, мугаму, макому, мукаму) на формування жанру думи. До розгляду залучено монодичні форми музичних культур народів індоєвропейської родини, а також тих народів, в основі етногенезу яких лежить потужний індоіранський культурний шар.